RAZBIJEN LANAC PROSTITUCIJE: Uhićen poznati kung fu majstor

prostitutke, seks, prostitucija

U Zagrebu je razbijen je još jedan lanac prostitucije. Prema pisanju Jutarnjeg lista poznati 62-godišnji trener borilačkih vještina sa svojih troje suradnika praćen je više mjeseci.

Na teret im se stavlja 21 kazneno djelo prostitucije čime su si osigurali pozamašan novčani imetak. Pretraženi su stanovi i automobili u kojima su pružane seksualne usluge. Zaplijenjeni su mobiteli i telefonske kartice, a najzanimljivije detalje skrivaju laptopi i bilježnice u kojima su, piše list, podaci o uslugama, klijentima i cijenama.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i ministar pravosuđa Ante Šprlje, upitani zašto je trebalo toliko dugo da se slučaj riješi, odgovaraju.

‘U tom predmetu došlo je do primjene posebnih dokaznih radnji. To je jedno vrijeme trajanja koje je nužno da bi se prikupili dokazi. Naravno, treba prikupiti dokaze, nije dovoljna priča, nije dovoljno znati, nego nešto s čim se može ići na sud.‘‘, objašnjava Cvitan.

‘‘Drago mi je da se svaki slučaj u državi otkriva, pogotovo takvi gnjusni slučajevi koji poražavaju moral društva‘‘, dodaje Šprlje.

Klijenti su uglavnom bili biznismeni, među njima i neki kineski državljani koji su po Hrvatskoj kupovali nekretnine. Poznatom kung fu majstoru od ranije se sudi za slučaj podvođenja na Jadranu kada je na jahte bogatuna dovodio djevojke za zabavu. Plaćali su mu i po 4.000 eura za jednu noć.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!