RAVNATELJ KLAIĆEVE: Ozlijeđena djevojčica (2,5) je i dalje kritično

Hrvatskom je sinoć odjeknuo slučaj 2,5 godišnje djevojčice koja je s teškim ozljedama glave zaprimljena u bolnicu u Novoj Gradiškoj odakle je zbog ozbiljnosti ozljeda, za koje se još ne zna kako je zadobila, prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu.

O stanju ozlijeđene djevojćice za Media servis je izvijestio ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić:

“Dijete je i dalje u jedinici intenzivne njege na mehaničkoj ventilaciji, vitalno ugroženo i kritično uz nestabvilne hemodinamske parametre. Naravno naši djelatnici intenzivne njege, intenzivisti i svi drugi pridruženi liječnici čine sve napore i liječenja i dijagnostike da učine sve što je moguće, ali i nadalje je dijete vrlo kritično.”

Koji je daljnji tijek?

“Prati se situacija doslovce iz minute u minutu uz kontinuirano praćenje vitalnih funkcija. Međutim, naravno mislim da su idući sati i dani kritični, ali naravno u ovom trenutku nije moguće predvidjet daljnji ishod.”

Kako prenose mediji roditelji djevojčice su uhićeni i za sad ih se tereti za kazneno djelo povrede djetetovih prava za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora, a neslužbeno se doznaje da je otac otprije poznat policiji zbog obiteljskog nasilja.

Preostalo troje djece iz obitelji su rješenjem Centra za socijalnu skrb smještena u udomiteljsku obitelj, priopćili su iz PU Brodsko-posavske, dok su iz resornog Ministarstva izvijestili da u Centar šalju inspekciju.

Komentiraj