RATU NEMA KRAJA: U Zaporižju pogođena zgrada i internat, ima i poginulih

Rat na istoku Ukrajine ne jenjava. Bombardiranja traju u Zaporžju, mjestu gdje se nalazi najveća nuklearna elektrana u Europi.

Izvor: Media servis

Pet osoba poginulo je nakon što je pogođena stambena zgrada na tom području, a pogođen je i internat. Guverner Oleksandr Staruh poručio je kako srećom, školska godina nije počela i nije bilo učenika.

Najbliži saveznik ruskog predsjednika Putina Dmitrij Medvedev izjavio je kako se specijalna vojna operacija u Ukrajini provodi kako ne bi došlo do Trećeg svjetskog rata te kako Moskva neće zaustaviti svoju vojnu kampanju u Ukrajini čak i ako se Kijev službeno odrekne svojih težnji za priključenjem NATO savezu.

“Ako bi Ukrajina dobila podršku i pridružila se NATO-u, tada bi jedan od ludih vladara Ukrajine pokrenuo vojnu operaciju protiv ruskog teritorija, na primjer, protiv Krima, a to bi značilo početak trećeg svjetskog rata. Vitalni interesi Rusije već su pod prijetnjom, zato se provodi posebna vojna operacija za zaštitu Donbasa za demilitarizaciju Oružanih snaga Ukrajine i provođenja mjera.”

Ukrajinski predsjednik Volodimr Zelenski zahvalan je svim braniteljima ukrajinskog tla.

“Jer borba za neovisnost je borba cijelog naroda i samo tako može biti uspješna. Ovdje u Ukrajini to je nacionalno. I zato će Ukrajina pobijediti. Narod uvijek pobjeđuje. A uspješna borba za slobodu u svijetu također ne može biti borba samo pojedinih naroda ili pojedinih država. To je zajednički rad, zajednički rezultat, koji se postiže snagom i solidarnošću svih koji cijene slobodu i koji ne trpe tiraniju. Sloboda uvijek pobjeđuje. Sigurno ćemo pobijediti!”