“RAT” ZBOG MASKI U SABORU: Vidović-Krišto neće masku, iživcirala Jandrokovića

U Saboru svi moraju nositi maske, ali neki to ne čine, a najveću je tvrdoglavost polazala Karolina Vidović-Krišto, koja je oko maski ušla u polemiku s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

“Signaliziraju mi kolege zastupnici da nemaju svi maske. Ja ponovo pozivam zastupnike i zastupnice da stave maske. Nemanje maske ugrožava druge zastupnike. Ako vi ne želite imati masku, to je vaša stvar, ali ugrožavate druge u ovom relativno malom prostoru. Kolega Grbin i vi”, rekao je Gordan Jandroković.

Javila se Karolina Vidović Krišto: “Smijem li samo pitati u ime hrvatskih građana, zbog čega nosimo maske? Rekli ste, zatvoreni prostor. Puno su manji prostori kafića, hodinika itd. Nitko ih ne nosi. U sabornici isto tako kad govorimo, skinemo ih”.

Predsjednik Sabora joj je rekao da se mora javiti za riječ, no što se ona ispričala, a Jandroković joj je objasnio zašto su maske nužne.

“Zato što su takva pravila. Zato što smo u prostoru koji je relativno mali i zatvoren jako dugo vremena. I ima nas puno. Preporuke su da se u takvim situacijama nose maske. Nije ni meni ugodno imati masku, ali je moram imati jer na taj način štitimo zdravlje drugih. Pa bih vas molio da i vi stavite masku”, rekao je.

Odgovorila da je i ona dobila preporuke epidemiologa i liječnika, ali da su one kontradiktorne.

“Na koji način se štitimo kad nosimo maske?”, inzistirala je Vidović Krišto.

“Ja nisam epidemiolog. Ja sam ovdje da slušam preporuke epidemiologa. Molim vas stavite, masku, neću više polemizirati”, zaključio je Jandroković.

Komentiraj