RAT VELIKIH SILA: SAD i službeno optužile Rusiju za cyber napade

haker

SAD su i službeno optužile Rusiju da je izvršila cyber napade na stožere Demokratske stranke.

Objavljeno je to u zajedničkom izvješću Ministarstva domovinske sigurnosti i Ureda ravnatelja nacionalne obavještajne službe za izbornu sigurnost…

U objavljenom izvješću navodi se da je obavjštajna zajednica Sjedinjenih Američkih Država sigurna da je ruska vlada rukovodila nedavnim ugrožavanjem emailova američkih osoba i institucija, uključujući američke političke organizacije.

Nadalje, piše da su objave navodnih hakiranih emailova na stranicama kao što su D.C. Leaks i Wikileaks od strane online ličnosti Guccifer 2.0. konzistentne su s metodama i motivacijom ruskih djelovanja.

U izvješću je zaključeno da takve objave kao cilj imaju miješanje u američki izborni proces, te da takva vrsta aktivnosti nije novost za Moskvu – Rusi su koristili slične taktike i tehnike širom Europe i Eurazije.

Govori se i o “nedavnom skeniranju i sondiranju izbornih sustava, koje je u gotovo svim slučajevima provođeno sa servera pod kontrolom ruskih tvrtki”.

Međutim, Amerikanci priznaju se da “u ovom trenutku nisu u mogućnosti pripisati ovu aktivnost Ruskoj vladi”, prenosi Media servis.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!