RAT U UKRAJINI: Rusi napali dronovima – Kličko kritizirao Zelenskog

I dok je stanje na Bliskom istoku u fokusu, rat na istoku Europe bijesni i dalje. Rusi su lansirali 12 dronova i krstareću raketu, a svoj zadatak ponovno je odradio ukrajinski protuzračni sustav.

Izvor: Media servis

Na bojištu bez pretjeranih novosti – Rusi tvrde da napreduju, dok ih Ukrajinci demantiraju.

“Rat u Ukrajini ne privodi se kraju, već ulazi u novu fazu”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Istaknuo je kako se od zime očekuje da će zakomplicirati borbe nakon ljetne protuofenzive koja nije donijela željene rezultate zbog trajnih nedostataka oružja i kopnenih snaga. No, unatoč tome ukrajinski je predsjednik poručio kako će se Ukrajina nastaviti boriti i neće odustati.

“Borit ćemo se sve dok možemo motivirati društvo. Sve dok motiviramo vojsku. Sve dok motiviramo narod Ukrajine i sve dok sam motiviran ja.”

No kritike predsjedniku stigle su od gradonačelnika glavnog grada Kijeva. Vitalij Kličko je u intervjuu za švicarsku novinsku kuću poručio:

“Ljudi se pitaju zašto se nismo bolje pripremili za ovaj rat, zašto je Zelenski do kraja poricao da će do ovoga doći”, zaključivši kako je previše informacija koje nisu odgovarale stvarnosti.

Ipak za kraj je poručio da predsjednika treba podržavati, ali da će nakon rata svatko morati odgovarati za svoje uspjehe i pogreške.