RAT PROTIV PARTIZANA: Bandić će pod pritiskom maknuti Ivu Lolu Ribara!

ivo lola ribar, milan bandić

Na svom Twitter profilu Sandra Švaljek je objavila kako gradonačelnik Milan Bandić namjerava ukloniti bistu Ive Lole Ribara, koju je vratio prije niti dva mjeseca.

Bistu u Prilazu baruna Filipovića će maknuti, navodno, na zahtjev Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku.

Potvrda se moževidjeti u dokumentu  “Zaključak o izmjeni Prijedloga zaključka – inicijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara”, kojeg je danas potpisao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dokument je upućen Gradskoj Skupštini kao amandman, a Bandić je svojim potpisom potvrdio da prihvaća inicijativu Neovisnih za Hrvatsku koji su zatražili uklanjanje biste.

Izvor: Antifašistički vjesnik
Izvor: Antifašistički vjesnik

U dokumentu stoji:

“Gradonačelnik Grada Zagreba je 28. studenog 2017. u postupku davanja mišljenja razmotrio Prijedlog zaključka (inicijativa za uklanjanje biste Ive Lole Ribara) Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku i donio Zaključak o davanju mišljenja, te isto dostavio Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Zadužuje se gradonačelnik Grada Zagreba da nakon proceduralnog preispitivanja prijedloga i odluka te dodatnog postupanja Povjerenstva za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče i sakralna obilježja, podnese prijedlog zaključka o uklanjanju biste iz točke 1. ovog zaključka s pripadajućim postoljem, kojim će se zadužiti Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, da bistu nakon uklanjanja pohrani u Muzej Grada Zagreba”.

PISALI SMO:

GRADONAČELNIK BANDIĆ POTVRDIO: Narodni heroj Ivo Lola Ribar opet se vraća u Zagreb – čitajte OVDJE.

NEMA MIRA U ZAGREBU: Hasanbegoviću i Esih smeta partizanski heroj Ivo Lola Ribar – čitajte OVDJE.

Komentiraj