“RAT” PREDSJEDNIK – PREMIJER TRAJE: Milanović poziva Plenkovića na sastanak, iz Vlade kažu da se mora prvo ispričati

Predsjednik Zoran Milanović već nekoliko dana oko afere Janaf tvrdi kako je premijer Andrej Plenković morao za nešto oko toga znati, a danas mu je poslao poruku kako se želi se s njim sastati kako bi razgovarali o problemima u sustavu.

Milanović smatra da istražna tijela zlouporabljuju poziciju sile i da politika, prije svega predsjednik Vlade, treba zaštititi ustavni poredak. Iz Vlade pak za Dnevnik Nove TV poručuju kako kazneni postupci koji su u tijeku kao i neovisan rad DORH-a, policije i Uskoka nisu teme za razgovor. Od predsjednika očekuju da se prvo ispriča svima koje vrijeđa i da se stabilizira, a tek onda dogovor o sastanku.

Zadnjih nekoliko dana bilo je oštrih strijelica između predsjednika i premijera. Milanović je žestoko komentirao aferu Janaf i rekao da je bijesan, na što mu je Plenjović odgovorio kako je bjesnoča opasna bolest. “Premijeru još jedan pozdrav, vidim da se igra riječima, priča o bjesnoći. Na onom haklu na Jarunu mu je pao šećer, pa nek’ mu netko da kocku šećera”, poručio mu je Milanović. Plenkoviću je još uzvratio da bjesnoća i nije zarazna bolest. ”Neka ide sa mnom na bicikl, uzet ćemo čokoladu i šećer da mu bude dobro”, ironizirao je.

Rekao je i da treba pitati Plenkovića gdje je on bio za vrijeme lockdowna. “Što mislite, da je on išao doma moliti Očenaš?” A na pitanje je li on u Klubu morao ostaviti mobitel odgovorio je protupitanjem – “Molim?!?”. “Meni da netko uzme mobitel? Pa ne bih ga ostavio ni u Bijeloj kući. Ma je, da, bio je jednorog tamo i tri reptila”, dometnuo je.

Rekao je i da je priča o Klubu nevažna tema. “Ljudi su nastavili nekakav život. Jeste bili kod prijatelja ili kume ili ste bili s dvocijevkom pokraj prozora. Sigurno ste išli kod kumova i družili se”, naglasio je i dodao da su priče od lockdownu licemjerne.

Komentiraj