‘RAT’ OKO KALINIĆA: Hrvatski napadač u centru pažnje, HNS opleo po Sportskim novostima

Podijelite članak

NIKOLA KALINIĆ: Svi gledaju što će Ronaldo učiniti - moramo ga zaustaviti Hrvatski nogometni savez zatražio je ispravak netočnih navoda koji su objavljeni u jedinom hrvatskom sportskom dnevnom listu 29. kolovoza 2017. godine.

Na naslovnici navedenih Sportskih novosti, kao glavni naslov objavljena je izjava “Želim igrati protiv Kosova”, s nadnaslovom “Nikola Kalinić”, i podnaslovom “Dobro se osjećam, nisam u top formi, ali spreman sam pomoći”. Iz takve opreme naslovne fotografije proizlazi da je Nikola Kalinić negdje dao takve izjave, stoji na webu HNS-a.

Nadalje, na drugoj stranici autor Dražen Antolić navodi sljedeće:

“…centarfor se pojavio u hotelu As i izborniku kazao:
“Dobro se osjećam, mogu, nisam u top formi, ali spreman sam pomoći, na dispoziciji sam za obje utakmice.”

Navedeni citat nije točan, istinit niti korektan, a k tomu, igrač o razgovoru s izbornikom nije davao izjavu bilo kojem novinaru, službeno ili neslužbeno, da bi se njegove izjave mogle citirati kao što je to učinjeno na naslovnici te u navedenom tekstu.

Zbog iznošenja netočnog navoda hrvatskog reprezentativca Nikole Kalinića i to na naslovnici novina i u glavnom tekstu, Hrvatski nogometni savez zatražio je od Sportskih novosti objavu ovog demantija na odgovarajućem mjestu i na odgovarajući način.

Komentiraj