RAT I DALJE BIJESNI: Ukrajinci granatirali Čečene, mnogo je mrtvih – oglasio se Kadirov

U utorak je pod topničkim napadima kod Hersona, koji je pod ruskom okupacijom, poginulo više od stotinu čečenskih vojnika, tvrde ukrajinski izvori.

Pod granatiranjem su se našli vojnici koje je poslao čečenski vođa Ramzan Kadirov, iako se informacija nije mogla neovisno provjeriti, navodi Reuters.

Ukrajinski vojni guverner regije Herson izvijestio je o 40 mrtvih i 60 pokopanih tijekom napada.

Čečenska jedinica bila je smještena u školi u selu na drugoj obali rijeke Dnjepar nakon povlačenja iz Hersona te su putem fotografija na društvenim mrežama sami otkrili gdje se nalaze.

Oporbeni čečenski Telegram kanal 1Adat ustvrdio je da su pripadnici kadirovske pukovnije, koji su bili smješteni u školi, granatirani te da ih je oko stotinu poginulo.

Kadirov nije komentirao sami događaj, ali je svoje nezadovoljstvo iznio na društvenim mrežama, nazivajući ruski pristup Ukrajini slabim, javlja HRT.

Američki predsjednik Joe Biden ponovno je u utorak upozorio Moskvu da ne koristi nuklearno oružje jer bi to bila ozbiljna pogreška.

– Rusija bi učinila nevjerojatno ozbiljnu pogrešku korištenjem taktičkog nuklearnog oružja, izjavio je Biden.

Nema jamstava da se radi o tzv. operaciji pod lažnom zastavom a svako raspoređivanje nuklearnog oružja “bilo bi ozbiljna, ozbiljna pogreška, rekao je američki predsjednik.

Britanski premijer Rishi Sunak obećao je u utorak ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će britanska potpora Ukrajini za njegova mandata biti čvrsta i snažna kao i dosad, izjavio je glasnogovornik Downing Streeta.