RAT BIJESNI I DALJE: Naši branitelji pokazuju nadljudsku snagu – kaže Zelenski

Stanje na istoku Europe još uvijek je nepromijenjeno. Ratom zahvaćena Ukrajina više od dva i pol mjeseca pruža otpor trupama Vladimira Putina.

Izvor: Media servis

Na bojištu se ništa nije promijenilo ni nakon ruskog obilježavanja Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu. Napadi na Donbas traju i dalje. Agresor tamo želi spojiti tu regiju s anektiranim Krimom, ali i zauzeti pomorski grad Odesu.

Ipak, Putinovi ciljevi vrlo su upitni, a šefica američkih obavještajaca Avril Haines rekla je kako se ruski predsjednik sprema za dug sukob te kako ocjenjuju da namjerava postizati ciljeve i izvan Donbasa.

Ukrajina je ranije objavila da su njezine snage preuzele sela od ruskih trupa sjeverno i sjeveroistočno od Harkiva, pritiskajući protuofenzivu koja bi mogla signalizirati promjenu zamaha rata i ugroziti glavno napredovanje Rusije.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pak tvrdi kako njegova vojska – ponovno bilježi uspjehe na bojnom polju.

“Naše vojne sile omogućile su nam dobre vijesti iz Harkiva gdje su agresori polako odmaknuti od tog grada. Zahvalan sam svim braniteljima koji pokazuju nadljudsku snagu prilikom borbe s okupatorima – nekada druge najmoćnije vojske na svijetu”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.