RASTU MIROVINE: Oko 40 kuna na najnižu i 60 kuna na prosječnu – kaže ministar

Podijelite članak

“Usklađenje koje će se dogoditi iznosit će 2,44 posto, otprilike 60 kuna na prosječnu mirovinu i 40 kuna na najnižu mirovinu”, najavio je ministar rada Josip Aladrović.

Time nastavljamo trend relativno visokih usklađenja mirovina i, između ostalog, polučujemo jedan od ciljeva mirovinske reforme kroz promjenu načina usklađenja”.

Rekao je i da će kroz pregovore sa zdravstvenim sindikatima, koji se nastavljaju u petak, naći način da se štrajk ne dogodi i da kolektivni ugovori budu obnovljeni na zadovoljstvo svih.”Vlada je vrlo jedinstvena u svojim stavovima i očekujemo horizontalno povećanje plaća, odnosno horizontalnu korekciju.”

Na pitanje je li Vlada zaista jedinstvena u svom stavu obzirom da su ministar Kujundžić podržava sindikate, a ministar Marić pritišće kočnicu, Aladrović je rekao:

“Naravno da ministri iz svojih resora zagovaraju određene izmjene za koje smatraju da bi bile pozitivne, ali Vlada će definitivno formirati stav, donijeti stav i ispregovarati stav koji će biti na adovoljstvo svih. – Hoće li svi biti zadovoljni? Hoće.”

Ministar se kratko osvrnuo i na zatjeve sindikata u školstvu, koji također najavljuju štrajk.

“Vidjet ćemo, razgovori se ne odvijaju, vidjet ćemo što će nam donijeti budućnost.”

Komentiraj