RASPUDIĆ O PRIKUPLJANJU POTPISA: Frustracije i bijes u ljudima su ogromni

Sutra ističe rok za prikupljanje potpisa za pokretanje referenduma kojim MOST, između ostalog, želi ukinuti obvezne COVID potvrde. Iz stranke poručuju kako je prikupljeno oko 300 000 potpisa, a za pokretanje refernduma nedostaje im oko 70 000 potpisa. Zastupnik Nino Raspudić pozvao je sve oni koji to još nisu učinili da im daju potpis.

Izvor: Media servis

Poručio je kako je dobro da se građanima omogući da se čuje njihov glas. “Frustracije i bijes u ljudima su ogromni. Ovo što radimo je zadnji pokušaj da se te frustracije i taj bijes usmjeri, artikulira kroz institucije, kroz promjenu zakona i ustava. U protivnom ostaje samo ulica, ekstremizam i nasilje s čime mi ne želimo imati ništa.”

Poručio je kako prikupljaju potpise u nemogućim uvjetima te da niti jedna zemlja nema ovako oštre uvjete za raspisivanje referenduma.

“Blizu smo, ali ako ne zapnemo još jako danas i sutra, nećemo uspjeti. Uz dodatni angažman svih nas realizirat ćemo taj cilj i raspisati referendum.”

Raspudić se referirao i na nedavne prozivke čelnika SDP-a Peđe Grbina upućene MOST-u, a koje se odnose na parazitiranje nad tuđom smrti.

“Tko parazitira na mrtvima? Na mrtvima parazitira onaj tko koristi mrtve za etiketiranje drugih koji s time nemaju nikakve veze jer nemaju nikakve ovlasti i nikakve ingerencije te za prikrivanje svoga političkoga kukavičluka i nerada.”

 

 

Podsjetimo, MOST je pokrenuo dvije referendumske inicijative. Ustavnom incijativom žele ukinuti COVID potvrde, a onom zakonodavnom traže da sve odluke o epidemiološkim mjerama, umjesto Stožera civilne zaštite, odlučuje Sabor dvotrećinskom većinom.