RANKO OSTOJIĆ: Virus je kriv za smrt u splitskom Domu, jer virus nije član HDZ-a

“Nacionalni Stožer utvrdio je da su se navodno svi u Domu držali pravila, a ja pitam što bi bilo da se nisu držali pravila, koliko bi tek onda bilo mrtvih”, upitao je dans u slobodnom govoru u Saboru, a potom na pressici SDP-ov Ranko Ostojić.

Pravi su virus, kaže, oni koji se nisu držali pravila koja su sami napisali. Riječ je o političkom kadroviranju HDZ-a u kojemu je arheolog Ivan Škaričić, inače ravnatelj Doma, doživio da može doći do ljudi koji će biti zakopani, a neće odgovarati.

“Sasvim je jasno da se ovdje skriva istina, kao što se skriva i kako je sve skupa započelo”, rekao je Ostojić.

Ostojić je zatražio i da se provjeri veza između mise u Solinu 19. ožujka. Tko je bio na misi na kojoj se zarazio gradonačelnik Solina, a župnik te crkve ju je držao u vrijeme kada su okupljanja bila zabranjena. Je li od tamo došla osoba koja je zarazila štićenike Doma. Imena će, najavio je, otkriti policiji kada ga pozovu, jer se drži Zakona o kaznenom postupku.

“Stav je Stožera da je za epidemiju u Domu kriv virus, a kriv je samo zato što nije član HDZ-a”, poručio je Ostojić, koji je i potvrdio kako će SDP pokrenuti opoziv Ante Sanadera s mjesta potpredsjednika Sabora zbog političke odgovornosti za kadroviranje u tom Domu, jer je “glavni vinovnik oko zaštite i pokušaja prikrivanja istine u toj situaciji”.