RAJKO OSTOJIĆ U SAMOIZOLACIJI: Test je negativan, ali bio je u društvu zaražene osobe

Nositelj liste Restart koalicije za II. izbornu jedinicu i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić ide u samoizolaciju nakon što je na Dan antifašističke borbe bio u kontaktu sa stranačkim kolegom Adrianom Friganovićem koji je pozitivan na koronavirus.

Priopćenje Restart koalicije prenosimo u cijelosti:

“Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji. Naime, predsjednik SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adriano Friganović izvijestio me jutros da je u četvrtak navečer dobio pozitivan nalaz na COVID-19 infekciju.

Budući da sam s Adrianom u ponedjeljak, 22. lipnja, na dan Antifašističke borbe bio na polaganju vijenaca u Dotrščini i Sesvetama, kao odgovoran zdravstveni radnik i političar, bez obzira što se susret dogodio na otvorenom i nismo imali fizički kontakt, samoinicijativno sam, kako bi izbjegao bilo kakvu sumnju i ugrozu bilo koga, odlučio sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Tijekom dana sam pokušao kontaktirati nadležnu epidemiološku službu, međutim kako mi se nitko nije javljao na telefon, samoinicijativno sam proveo testiranje, a o nalazu ću izvijestiti javnost. Kontaktirao sam i ostale kandidatkinje i kandidate s liste Restart koalicije u 2. izbornoj jedinici koji će se također tijekom dana testirati i sljedeće dane provesti u samoizolaciji.

Podsjećam, da sam javnost već izvijestio kako sam početkom tjedna proveo testiranje na COVID-19 i nalaz je bio negativan.

Razlog tog testiranja je činjenica da je među zaposlenicima redakcija gdje sam imao sučeljavanja bilo inficiranih te sam kao liječnik proveo testiranje kako slučajno ne bih doveo bilo koga u svom radnom i privatnom okruženju u opasnost”.

U naknadnom priopćenju Ostojić kaže:

“Test je pokazao da sam negativan na virus COVID 19. Nadam se da će i ostale kolegice i kolege imati isto negativan test.

Bez obzira što je rezultat u ovom trenutku negativan, kao odgovoran političar, jer u kampanji uvijek ostvarujete neku vrstu kontakta s građanima i kolegama, ostajem u samoizolaciji i test ću ponoviti u ponedjeljak. Kao liječnik, nadam se da isto čine državni i teniski dužnosnici (na čelu s premijerom), odnosno društvo iz počasne lože sa zadarskog turnira”.

 

Komentiraj