RAJ ZA UMIROVLJENIKE: Državna mirovina je tolika da ne treba štedjeti za starost

Poznato je kako su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) jedna su od najrazvijenijih zemalja svijeta, pa su i mirovine takve da pružaju lijep život u starosti.

U mirovinu se može sa 49 godina života i samo 20 godina staža, a državna mirovina praktički je jednaka prosječnoj plaći, objavila je Švicarska multinacionalna investicijska banka UBS u svom izvještaju, a prenosi Mirovina.hr.

Ono što je posebno važno, državna mirovina toliko je velika da većina ljudi nema potrebu štedjeti za stare dane, a pravo na nju lakše je ostvariti nego u većini drugih zemalja.

“UAE ima jedan od najbolje pozicioniranih mirovinskih sustava globalno. No, čak ni njihov sustav nije otporan na demografske promjene, očekuje se da će u narednim desetljećima doživjeti pritisak.

U međuvremenu imaju dovoljno vremena i prilike da se prilagode reformskim zahvatima”, ocijenio je Niels Zilkens iz UBS-a, prenosi Mirovina.hr.

Godišnja prosječna plaća u UAE je oko 36 tisuća dolara, što iznosi 3000 dolara mjesečno ili oko 19.500 kuna. Tamošnji troškovi života u pojedinim segmentima nisu puno veći nego u Europi, pogotovo kada govorimo o gorivu…

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!