RAFALE IZNAD ZAGREBA: Preletjet će francuski avioni – bit će pojačane buke

Dva višenamjenska borbena zrakoplova Rafale letjet će iznad centra grada Zagreba u utorak 15. ožujka 2022. godine u vremenu između 16:45 i 17:45 sati, pri čemu se očekuje pojačana buka, priopćili su iz Ministarstva obrane iz kojeg građane mole za strpljenje i razumijevanje.

“Zrakoplovi će letjeti na visini od 600 metara. Piloti 191. eskadrile lovačkih aviona HRZ-a izvest će presretanje francuskih aviona u zraku te ispratiti Rafale do Zračne luke „Franjo Tuđman“ u Velikoj Gorici, odakle će francuski zrakoplovi nastaviti let prema nosaču zrakoplova „Charles de Gaulle“ u Jadranu.

Zajedničko letenje i uvježbavanje pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova „Charles de Gaulle održava se u sklopu bilateralne aktivnosti s francuskom ratnom mornaricom.

Tijekom provedbe planiranog leta neće biti probijanja zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka stoga molimo građane grada Zagreba za strpljenje i razumijevanje”, stoji u priopćenju iz MORH-a.