RADNICA ULJANIKA: Tužno i jadno, na cesti nakon 33 godine, mjesecima bez plaće

Trgovački sud u Pazinu odlučio je poslati Uljanik brodogradilište u stečaj. Danijela Šafradin, koja je radeći u Uljaniku provela veliki dio svog života, odnosno više od trideset godina, ovaj će dan zauvijek pamtiti, rekla je za Rovinj FM-u u suzama.

“Iako je ovakva odluka suda bila očekivana, svi smo pogođeni”, izjavila je Šafradin i dodala:

“Tužno, jadno, žalosno, razočarano. Nakon 33 godina na ulici, dođe mi da plačem. Ne znam što bi im rekla. Sad sam trenutno na neplaćenom, to sam si uzela kako bih otišla raditi na sezonu da si nekako popravim kućni budžet, jer osam-devet mjeseci bez plaće je katastrofa. Katastrofa. Ne znam ni kako smo uspjeli preživjeti. Da mi nema oca i sina bila bih gladna, žedna, gola i bosa.”

“Tko to nije preživio, ne može razumjeti, radnici to nisu zaslužili”, kazala je Danijela koja za tragediju Uljanika jednako odgovornima smatra bivše vodstvo ali i političare:

“I uprave su doprinijele tome, daleko od toga. Ali vjerujte mi politika je imala duboko prste u svemu tome. I lokalna politika i državna, samo su si loptice prebacivali jedni drugima, pa je došlo do toga do čega je došlo.”

Komentiraj