RADIMIR ČAČIĆ: Ulazimo u Sabor, ali nećemo sa Zekanovićem, Hasanbegovićem i Glasnovićem

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je na N1 Televiziji i rekao kako njegova stranka ulazi u Sabor, da će dobiti bar jedan mandat, a pojasnio je i političke dogovore svoje stranke.

“Borit ćemo se za drugi mandat u 3. jedinici i nadamo se da ćemo se izboriti za mandat u 6. izbornoj jedinici, a naš nezavisni kandidat u 2. izbornoj jedinici ima ozbiljne šanse. Vidjet ćemo kako će to završiti”, kaže Čačić za N1 i dodaje:

“Što se tiče 6. izborne jedinice Restar je smatrao – a mi smo se tu složili – da cijeli mandat donosimo i njima pomognemo….

Preuzeli smo obvezu jer nam to otvara šansu da ponovimo mandat u 6. jedinici. Mi smo suštinski lijevi centar, ne desni centar. Da damo – ako osvoje realtivnu većinu – Restartu čvrstu podršku bez ikakvih figa, bilo kakvih promišljanaj u formiranju vlade ako za to budu imali snage i sposobnosti….

Ako ne, tada ćemo razmotritit u kojoj formi, u interesu našim građana, ćemo formirati jednu projektnu suradnju, ako to bude desna vlada – do granice filoustašstva i ovih radikalnih desnih opcija.

Na pitanje voditelja koji su to ljudi, Čačić odgovara: “Zekanović, Hasanbegović, Glasnović.” A na pitanje – s njima nikako, Čačić je jasno odgovorio: “Ne.”

Komentiraj