RADIMIR ČAČIĆ: I ovi bi izbori mogli proći bez pobjede dviju vodećih stranaka

Bandić, Čačić, Vitez, Špancirfest 1

Daleko od euforije nastavlja se predizborna kampanja, kao i predviđanje ishoda rujanskih izbora. I ovi bi, kao i redovni u studenome, mogli proći bez pobjede dviju vodećih stranaka. I HDZ i SDP znaju da ovi izbori neće imati pobjednika, izjavio je Radimir Čačić s predstavljanja programa i kandidata koalicije ‘‘Za premijera‘‘ u Zagrebu.

Šef Narodne stranke Reformista je poručio da je njihovoj listi bliža lijeva koalicija, prioritet im je zaštita interesa građana, dok su za kandidate birali one koji su već pokazali da znaju realizirati programe. Predstavnici Narodne koalicije svoj program predstavit će u Čakovcu.

Prethodno se šef SDP-a Zoran Milanović na Iblerovom trgu sastao s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije.

Šef HDZ-a Andrej Plenković u Saboru je sudjelovao na obilježavanju Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. Stranka Pametno koja je lani prema ocjeni stručnjaka imala najbolji predizborni program u Zagrebu je predstavila svoju projekciju proračuna za sljedeće tri godine. Između ostalog, zalažu se za povećanje sredstava za obrazovanje, znanost i kulturu.

Takav trogodišnji plan dosad nije napravila nijedna stranka, a u Pametnom ga namjeravaju ugraditi u zakon, poručio je Ivica Puljak, nositelj liste u 1. izbornoj jedinici.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!