RADELJIĆ O PREDSJEDNICI: Nakon posjeta Vučića rekla je da ne spominjemo pojam “velikosrpske agresije”

“Počinila sam grešku kada sam rekla da je to povijesni hrvatski pozdrav jer mi je to više puta rekao netko od mojih savjetnika. Prihvaćam činjenicu da to nije povijesni hrvatski pozdrav. No poanta izjave je bila da je on neprihvatljiv i kompromitiran”, kazala je Grabar-Kitarović o pozdravu “Za dom spremni”.

Tako je krivicu za svoje prijašnje izjave svalila na savjetnike, iako nije imenovala na koga se to odnosi. No, bdući je nedavno smijenila savjetnika za unutarnju politiku Matu Radeljića sasvim je razumljivo da je netko mogao posumnjati i u njega.

“Predsjednica sama vodi svoju politiku i predsjednica sve svoje odluke sama donosi. Nitko u njezino ime nije donio odluku. Meni je to žao čuti jer ispada da je predsjednica bila nekakva marioneta svojih savjetnika. Ne znam na koga je mislila i bilo bi lijepo da je kazala na koga misli”, kazao je Radeljić za RTL.

Radeljić je otišao korak dalje i postavio pitanje: “Je li netko od njezinih savjetnika njoj rekao da nakon posjeta Aleksandra Vučića, da nalog da u nijednom njezinom javnom obraćanju i ni u jednom govoru, za Oluju, za bilo koje obraćanje nakon posjeta Aleksandra Vučića, da se ne smije spomenuti pojam ‘velikosrpske agresije’ niti genocida u Srebrenici”, kazao je Radeljić za RTL.

“Osobno mi je nakon posjeta Aleksandra Vučića kazala da ne želi više da se ni u jednom obraćanju koristi termin velikosrpske agresije ili genocida u Srebrenici jer je to obećala Aleksandru Vučiću. Neka to sada demantira i svali na svoje savjetnike”, kazao je Radeljić.

“Ispod svake razine je ponovno odgovarati na pitanja oko kojih ne postoji nikakva dvojba. Ono što se dogodilo 90-tih godina bila je agresija na Hrvatsku u ime velikosrpske politike, a zločin u Srebrenici je i Međunarodni sud utvrdio kao genocid i nitko dobronamjeran to ne dovodi u pitanje”, odgovorila je glasnogovornica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Ivana Crnić za RTL.

 

Komentiraj