RACIJA U ZAGREBU: Unatoč zabrani policija zatekla na druženju 17 osoba

Vlasnika ugostiteljskog objekta na Trešnjevci se sumnjiči za kazneno djelo „Širenje i prenošenje zaraznih bolesti“.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

U petak, 12. veljače 2021. godine oko 21.35 sati u Zagrebu u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Trešnjevke na Selskoj cesti, policijski službenici utvrdili su kako ugostiteljski objekt radi, unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH. U navedenom objektu zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 17 osoba. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

Zbog sumnji na nepoštivanje preporuka i mjera Stožera, postupali su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured Zagreb s ciljem poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u skladu s utvrđenim na terenu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 62-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.