PUTIN PRIJETI: Ako netko pokuša intervenirati u Ukrajini, naš će odgovor biti munjevit

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da neće prezati od uporabe “oružja koje druge zemlje ne posjeduju” kako bi se obranio.

Putin je oštro upozorio zapadne snage da se ne miješaju u rat u Ukrajini obećavajući pritom brzi odgovor Moskve na takve akcije, uz upotrebu najnaprednijeg oružja.

“Ako netko izvana pokuša intervenirati u Ukrajini, naš će odgovor biti munjevit”, rekao je govoreći pred Vijećem zakonodavaca u St. Peterburgu.

“Imamo alate za odgovor s kojima se nitko drugi ne može pohvaliti. I nećemo se hvaliti time, ali upotrijebit ćemo ih ako bude potrebno”, rekao je.

Ruski je predsjednik dodao da su sve odluke o mogućim odgovorima već donesene, ali nije otkrio druge detalje, prenosi BBC.

Obraćajući se zastupnicima u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da Zapad želi Rusiju podijeliti na različite dijelove i gura Ukrajinu u sukob s Rusijom.

The Guardian piše kako je Putin rekao da su ruska rublja, bankarski sustav, prometni sektor i gospodarstvo u cjelini izdržali sankcije nametnute Moskvi te je obećao odgovor na pokušaje izolacije Rusije.