PUTIN JE RATNI ZLOČINAC: Ponovio je to ponovno ministar Grlić Radman

“Svi smo zgroženi takvom situacijom, toma gresijom u 21. stoljeću koja je nezamisliva u demokratskom svijetu”, rekao je ministar Gordan Grlić Radman u Dnevniku N1 televizije, komentirajući rat u Ukrajini.

Grlić Radman izjavio je u srijedu da je Vladimir Putin ratni zločinac, a i dalje ostaje pri toj ocjeni. Putina su i drugi dužnosnici nazvali ratnim zločincem.

“Biden nije jedini, Blinken mu se pridružio, i Johnson. I Borrell je kazao isto. Ono što se dogodilo u Mariupolju je ratni zločin. Postoji zapovjedna odgovornost, netko je naredio bombardiranje, ubijanje civila”, rekao je Grlić Radman za N1 i dodao:

“Ovo što se događa u Ukrajini je jedna velika humanitarna katastrofa, povreda ljudskih prava, čovječanstva. Tko sebi može uzeti za pravo ubijati civile, nevine žrtve, a među njima je puno žena, djece i starijih osoba. Imamo sada i izbjegličku krizu, gotovo četiri milijuna Ukrajinaca napustilo je Ukrajinu.”

Ministar se osvrnuo i na sankcije, navodeći da je cilj sankcijama “oslabiti utjecaj Putinovog režima i stvoriti tehnološku neovisnost EU i NATO saveza”.

“Putinov režim mora osjetiti jedinstvo i snagu zapadnih demoktratskih država”, poručio je Grlić Radman.