PUTIN I ERDOGAN U TEHERANU: Razgovarat će o izvozu ukrajinskog žita

Ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Recep Tayyip Erdogan danas će u Teheranu razgovarati o izvozu ukrajinskog žita, objavio je Kremlj.

Izvor: Media servis

Ovaj razgovor nastavak je iščekivanja o potpisivanju sporazuma između Rusije, Turske i Ujedinjenih naroda o izvozu ukrajinskog žita preko luka u Crnom moru koje su blokirane od početka ruske invazije.

Agresija Rusije nad Ukrajinom ne jenjava. Rusko neselektivno gađanje civilnih ciljeva i jučer je nastavilo odnositi brojne živote.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg ističe da podrška Ukrajini i sankcije Rusiji imaju svoju cijenu, ali alternativa je, kaže, puno gora.

“Cijenu koju Zapad plaća mjeri se u novcima dok se cijena koju Ukrajina plaća mjeri u ljudskim životima. Ovo je moralno pitanje”, zaključio Stoltenberg dodajući kako je neophodno nastaviti pružati podršku napadnutoj zemlji.

“I ne samo pružati podršku Ukrajini nego joj znatno pomagati i to dulje vrijeme, a to će imati svoju cijenu. Važne su sankcije, ali i vojna, humanitarna i ekonomska pomoć. To ima svoju cijenu, ali cijena nepodržavanja Ukrajine bi bila puno veća. Za mene je ovo moralno pitanje. Ovdje se radi o suverenoj naciji s više od 40 milijuna ljudi koji žive u Europi i koji su brutalno napadnuti od strane velike sile kao što je Rusija”, rekao je Stoltenberg.