PUPOVAC U GRUBORIMA: Za ovaj zločin, kao ni za najveći dio zločina na području sektora jug nitko nije odgovarao

Predsjednik Zoran Milanović uz potpredsjednike Vlade Tomu Medveda i Borisa Miloševića u Plavnom i Gruborima su odali počast srpskim civilnim žrtvama koje su život izgubile tri tjedna nakon zavšetka Oluje.

Izvor: Media servis

Civili su ubijeni jer su odlučili ostati u svojim domovima. Komemoracija se održala u organizaciji Srpskog narodnog vijeća.

Milorad Pupovac je podsjetio:”Za ovaj zločin, kao ni za najveći dio zločina počinjenih na području sektora jug nitko nije odgovarao. Sudovi su odradili svoj posao, ali tako da su propustili utvrditi tko je počinio ove zločine.”

Potom su se prisutnima obratili ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik Zoran Milanović:

“Naša se Hrvatska i danas oporavlja od nametnutog nam rata, kako materijalnih tako i onih moralnih, dok je svaki izgubljeni život nenadoknadiv. Hrvatska kao pobjednik u Domovinskom ratu žali zbog svih stradalih, osobito civila i naša je dužnost iskazati pijetet nevinim žrtvama. Ovaj čin čovječnosti dodatna je potvrda legitimnosti i pravednosti obrambenog Domovinskog rata. Iskazivanje pijeteta svim žrtvama civilizacijski je čin i važan korak u izgradnji uključivog društva”, rekao je Medved.

“Ovo je neka vrsta duga časti prema onome što se dogodilo prije 25 godina i što je u meni tada izazivalo moralni užas. Lako sada, 25 godina kasnije govoriti da nitko za ovo osobno nije odgovarao, zna se otprilike koja postrojba je bila ovdje toga dana. Ono što izaziva užas je ubojstvo konkretno ovih šestero nedužnih ljudi, starih ljudi”, poručio je Milanović.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/121388167968667/videos/3414439721952707″ bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/121388167968667/videos/1429733647217609″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!