PUPOVAC O PRESLAGIVANJU: Bliži smo javnom mijenju, bliži stajalištu građana

milorad pupovac

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac bio je gost Dnevnika Nove TV i odgovarao na pitanja oko HDZ-ovog prijedloga za novog mandatara te eventualne podrške preslagivanju postojeće Vlade.

O tome što što je HDZ požurio s imenovanjem novog mandatara Zdravka Marića, Pupovac je rekao: “Mislim da je to dodatan pritisak na postojećeg premijera da napusti tu funkciju. Ministar Marić je čovjek sa solidnom reputacijom u svijetu financija i poslovanja, ali bez političkog iskustva. Ali, koliko je ovo prvo dobro, toliko ovo drugo nije najbolje.”

Na pitanje zašto se HDZ trudi oko njih da budu u preslagivanju i što nude, Pupovac je za Novu TV rekao:

“Ne nude ništa, jer nisu imali priliku da nam ponude…Ne, nismo razgovarali, pogotovo na način kako to objavljuju mediji o ponuđenim mjestima u Vladi, o potpredsjedničkim mjestima. Sve su to neka vrsta medijskih podmetanja i zagađivanja prostora. Budući da nam nitko nije ništa nudio, da nismo s nikim razgovarali, ja ovog trenutka zapravo nemam odgovor na vaše pitanje.

O eventualnoj izvršnoj ili parlamentarnoj suradnji Pupovac je rekao: “Hrvatska se ovog trenutka nalazi pred ogromnim izazovom i svatko tko preuzima teret, bilo tog da formira novu Vladu, ili da ide na nove izbore, mora donositi, vrlo, vrlo ozbiljne odluke. Mi zastupnici SDSS-a i zastupnici nacionalnih manjina te jedan drugi broj naših partnera smo potpuno svjesni toga, kao što smo svjesni i činjenice da većina građana želi nove izbore.”

Na pitanje jesu li spremni sudjelovati u izvršnoj vlasti i da li bi uvjetovali odlazak ministra kulture, s kojim nisu u najboljim odnosima, Pupovac odgovara: “Rekao sam, Hrvatskoj je potreban novi početak, da li novo preslagivanje može donijeti novi početak, to mi ne znamo, to mi ovog trenutka ne vidimo. Sačekat ćemo i vidjeti kako će to izgledati. Mi mislimo da je Hrvatskoj potreban istinski, pravi, novi početak, koji je uvjerljiv, koji će smiriti narod, obnoviti povjerenje i dati priliku da politika ponovno počne djelovati, jer dosad to nije radila.”

Na pitanje izbori ili preslagivanje, Pupovac je rekao: “Bliži smo javnom mijenju, bliži smo stajalištu građana i bliži smo svojem stajalištu. Hrvatskoj je doista potreban novi početak. Novo krzmanje, novo stvaranje nezadovoljstva među ljudima, novo produbljivanje tog nezadovoljstva u politiku Vlade i institucija, bilo bi opasno za svakog tko bi se htio prihvatiti takvog neuvjerljivog i nedovoljno pripremljenog posla. Mi u takvom poslu ne možemo sudjelovati.”

Komentiraj