PUPOVAC O KOALICIJI: Bude li Plenković išao sa Škorom, pljunut će na sve što je učinio

Čelnik SDSS-a Milorad Pupovac bio je vrlo oštar prema premijeru Andreju Plenkoviću kad je odgovarao na pitanje za Dnevnik.hr misli li da je najizglednija buduća vlada HDZ-a i Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

“Mi sigurno nećemo odlučivati o volji HDZ-a niti Domovinskog pokreta. Ali, ako ćemo sudjelovati u formiranju vladajuće većine, onda ćemo sasvim sigurno imati svoja politička stajališta što se može, a što se ne može”, rekao je Pupvac za Dnevnik.hr i nastavio:

“Društvo koje je okupljeno u tom što se zove Domovinski pokret često nalikuje na neke otpadnike od bivših koalicija HDZ-a ili bivših partnera HDZ-a ili danas ljutih protivnika HDZ-a.

Je li zamislivo da HDZ odluči ići s njima i da sve što je napravio proteklih godina da bi se reformirao kao istinski demokršćanska stranka, a ne kao nacionalističko-klerikalna i ustašofilska stranka, to ja ne znam.

Ali, ako bi to uradili, sasvim sigurno je da bi na sve ono što su učinili pljunuli i time bi se udaljili od nacionalnih manjina, produbili sukob unutar hrvatskog društva”.

Kaže da SDSS zna s kim će sudjelovati, a s kim neće u postizbornim pregovorima. “S onima koji su nam krali mandate sigurno nećemo, s onima koji su krenuli s parolama da je dosta sramotne koalicije sa SDSS-om, čime je počela nova faza antimanjinske i antidemokratske politike 2013. i 2014. godine, s njima i njihovim nasljednicima ili sljedbenicima sigurno nećemo”, uvjerava Pupovac.

Komentiraj