PUPOVAC O HIMNI: Ja ju poštujem, ustajem, ali me se gleda kao četnika

U posljednje se vrijeme podiglo mnogo buke otkako je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava obznanio, pa objavio i snimke, kako neka djeca ne ustaju na himnu.

Ivan Penava je slao i niz poruka na račun Milorada Pupovca i SDSS-a, a Pupovac je gostujući na N1 televiziji, među ostalim, iznio i svoj stav o tome gdje se pušta himna i tko to poziva na poštivanje himne.

“Sasvim je sigurno da se treba ustajati na himnu, ali ne treba se himna puštati svugdje. Stvaramo li pretpostavke da se poštuje himna, da li oni koji kradu, manipuliraju, koncentriraju političku moć na temelju među nacionalne mržnje, jesu li oni ti koji nas trebaju pozivati na poštivanje himne?”, pita Pupovac, te dodaje:

“Ja se dižem na himnu jednom tjedno za sve koji su me birali, je li mi bolje u Hrvatskoj? Jesam li priznat kao patriot? Nisam. Gleda me se kao četnika, neprijatelja zemlje, nerijetko kao ubojicu slika. Što da na to kažem? Tko je taj koji me može podsjećati na patriotizam pored takvih apatriota, takozvanih domoljuba, koji su sve drugo nego poštivaoci himne i Ustava. Ti da nekoga pozivaju, pogotovo djecu, kada trebaju da ustaju”.

Komentiraj