PUPOVAC NA KOMEMORACIJI U UZDOLJU: Da se ne zaboravi, da se osudi i da se gradi mir Hrvata i Srba

Okupili smo se danas da bismo čuli osudu ovog zločina, da oni kojima je to posao utvrde tko je to učinio. Okupljat ćemo se s još jednim ciljem – da stradali ne budu povod za mržnju, za bilo koju lošu misao o ljudima koji to nisu zaslužili – rekao je Milorad Pupovac, predsjednik Savjeta SNV-a, na komemoraciji civilnim žrtvama VRO Oluja u Uzdolju.

“Okupljat ćemo se u najboljoj vjeri da ćemo poštujući stradanje kroz koje su prošli naši sunarodnjaci Hrvati i sunarodnjaci Srbi, stvoriti društvo mira, društvo u kojem ćemo zatvoriti ratnu knjigu, društvo u kojem će se ljudi živjeti u miru i moći se okrenuti budućnosti”, poručio je Milorad Pupovac na komemoraciji, piše N1.

Kazao je da će se u narednim danima i tjednima okupljati na mnogim mjestima šireg područja Knina i Dalmacije gdje će komemorirati, kao što i danas komemoriraju za ubijene mještane Uzdolja, s ciljem “da se ne zaboravi, da se osudi, da se gradi mir – mir u odnosu sa susjedima, mir Hrvata i Srba kao ono što je potrebno i jednima i drugima.”