PUNA USTA HVALE: Prikazali smo na najbolji način kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku – kaže Pavić

Drugi je dan konferencije Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Šibeniku, gdje je u 10 sati počeo Sajam EU fondova i traje do 14 sati, do kada će svi zainteresirani imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji su način ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU-a.

Izvor: Media servis

Evo što je uoči početka Sajma za Media servis rekao resorni ministar Marko Pavić:

“Zadovoljstvo mi je da smo mogli u Šibeniku na Danima regionalnog razvoja i fondova EU-a prikazati na najbolji način kako europski fondovi mijenjaju Hrvatsku. Na raspolaganju nam je 10,8 milijardi eura, od čega smo ugovorili već 75 posto. Ova Vlada je podigla ugovaranje s devet na 75 posto. Uvijek može bolje, ali vjerujem da ćemo do kraja godine imati ugovoreno 85 posto”.

Istaknuo je i što to konkretno znači za građane Hrvatske.

“Bolje zdravstvo jer je 1,7 milijardi kuna otišlo u bolnice i poboljšanje zdravstvo. Bolja prometna povezanost, milijardu eura otišlo je u promet od čega dvije zračne luke i Pelješki most kao trajni spomenik u financijskom omotnici. To znači bolje školstvo, preko milijardu kuna za e-škole i još dodatni 680 milijuna kuna za kurikularnu reformu”, rekao je Pavić.