PULJANIN UZGAJAO DROGU: Našli mu marihuanu, konoplju i halucinogene gljive

Policijski službenici su prilikom pretrage pronašli tzv. laboratorij za indoor uzgoj indijske konoplje, osušenu marihuanu i halucinogene gljive.

U priopćenju PU istarske se navodi:

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem operativnih saznanja da se muškarac bavi proizvodnjom i prodajom droge, policijski službenici su 21. siječnja u Puli uhitili 36-godišnjaka te su obavili pretragu njegovog doma. Prilikom pretrage stana pronašli su tzv. laboratorij za indoor uzgoj indijske konoplje, odnosno posađene 22 stabljike indijske konoplje i opremu za njen uzgoj.

Osim toga, u stanu se nalazilo i oko 56 grama osušene marihuane, 12 grama grančica indijske konoplje, 8.2 grama halucinogenih gljiva, novac koji potječe od preprodaje droge i drugi predmeti koje su policijski službenici privremeno oduzeli.

Pronađena droga dostavit će se na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Zbog sumnje da je proizvodio drogu radi daljnje prodaje, 36-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 22. siječnja u prijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.