PULJAK U SABORU: Jesmo li mi hodajući inkubatori? – pogledajte odgovor Bačića

Saborska zastupnica Marijana Puljak u ime Centra i GLAS-a u slobodnom izjašnjavanju se osvrnula na slučaj ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića koji je na javnoj televiziji, kako kaže, banalizirao pogrešku kada je jednoj pacijentici izvadio zdravi jajnik i pritom prekršio kodeks jer je otkrio identitet žene.

Izvor: Media servis

”Gdje je Hrvatska liječnička komora, hoće li pokrenuti postupak protiv Ćorušića, zašto ne reagira HUBOL?,” zapitala se Puljak i potom obratila zastupnicama u vladajućoj većini:

“Pa dobro što je ovo? Hoćete vi kolegice ustati protiv ovoga? Jesmo li zaista hodajući inkubatori koji kad odradimo svoje, rodimo jedno, dvoje, troje, petero ili desetero djece, ne znam koliko je dosta, nakon toga se svatko može poslužiti našim organima, na izvolite?”

Dok su zastupnice šutjele, ustali su zastupnici i to Branko Bačić iz HDZ-a i nezavisni Hrvoje Zekanović, ali iz drugih razloga.

”Kolegica Puljak zaboravlja da je gospodin Bojan Ivošević, bivši zamjenik bivšeg gradonačelnika Splita, inače supruga kolegice Puljak, jednoj mladoj ženi u Hrvatskoj prijetio da će joj se napiti krvi. To gospođi Puljak ne smeta i ona nije pitala kolegice hoće li ustati u borbu protiv takvog jednog nasilnika. Nego s njim njen muž ponovo ide u izbornu utrku za splitskog gradonačelnika”, izjavio je Bačić.

“Kolegica govori o jajniku i naravno da nije u redu to što se dogodilo, to je jako ružna stvar. Međutim, ovaj napad što se vrši na doktora Ćorušića nije zbog jajnika, nego zbog toga što je on u zadnje vrijeme imao pro life stavove, jer je bio eksplicitno protiv abortusa. Ovo su prijetnje progresivne ljevica svima onima koji budu pro life”, rekao je Zekanović.