PUHOVSKI O RASPUŠTANJU SABORA: Najslabiji sastav zastupnika u 30 godina demokracije

Raspušta se deseti saziv Hrvatskog sabora koji je konstituiran 22. srpnja 2020. godine. Tako 151 zastupnik s današnjim danom prestaje s obnašanjem svoje zastupničke dužnosti.

Izvor: Media servis

Politički analitičar Žarko Puhovski za Rovinj FM ocijenio je ovaj mandat rada i djelovanja Hrvatskog sabora.

“Mislim da je to bio sadržajno najslabiji mandat, najslabiji sastav Sabora u tridesetak godina demokratske tradicije. Dogodilo se to da je jedan tip primitivizma na kojem je uglavnom inzistirao, ali ne isključivo, HDZ. To je naširoko prihvatila oporba i onda smo posljednjih nekoliko mjeseci imali kakofoniju bez ikakvog ozbiljnog sadržaja”, rekao je Puhovski za Rovinj FM.

Puhovski je rekao kako od novog saziva ne očekuje puno bolju situaciju.

“Opet je počelo sklapanje potpuno nepotrebnih koalicija. HDZ-ova koalicija zapravo ne postoji. To je HDZ koji nije čast ni točkast, nego točkičast jer se pojavljuju točkice pojedinih zastupnika. HSLS više ne postoji, ali se vuče uz njih da bi stvar izgledala krupnija. Isto je na strani SDP-a koji u svojoj koaliciji ima samo jednu stranku koja može ući u parlament, a to je IDS. Sve druge stranke zapravo praktički ne postoje”, istaknuo je Puhovski.

Puhovski je istaknuo kako je Grbin morati oduzeti dobra mjesta na izbornim listama svojim kandidatima s liste SDP-a koji su aktivistički puno učinili za stranku te da će to stranku iznutra oštetiti.