PUCNJI U AUTOMOBIL SPORTSKOG DIREKTORA: Jeziva poruka s dubljom pozadinom – kaže struka

Za sada se nitko ne dovodi u vezu s incidentom u kojem je vatrenim oružjem propucan automobil kojim se koristi sportski direktor NK “Osijeka” Portugalac Jose Boto, a iz kluba prije ovoga događaja nisu prijavljivali prijetnje, izvijestila je u utorak policija nakon očevida.

“Takve poruke nikad nisu ugodne. Možda je to preblaga riječ, ovo je jeziva poruka. Ona sigurno ima svoju neku dublju pozadinu, ali radi se o složenom kaznenom djelu i bilo bi nezahvalno da sada ja nešto nagađam, rekao je za RTL Jurica Jurjević, voditelje Odjela za sigurnost HNS-a. “Ono što je sigurno je da je hrvatska policija to najozbiljnije shvatila, da će uložiti sve napore kako bi se pronašli počinitelji i otkrili motivi. S druge strane, ja sam siguran da će hrvatska policija i hrvatsko društvo napraviti sve da se gospodin Boto osjeća sigurno i da nesmetano može nastaviti s radom u Hrvatskoj.”

– Nastavljamo s kriminalističkim istraživanjem vezano za ovaj događaj. Mogu reći da za sada je nepoznata osoba, nepoznati počinitelj, da ne dovodimo za sada nikoga u vezu, ali radimo opširno kriminalističko istraživanje. Mogu, evo, zamoliti građane ukoliko netko ima bilo kakvih informacija vezano za ovaj događaj da nam se s punim povjerenjem obrati pozivom na 192 ili osobnim dolaskom u polilcijsku upravu ili u policijsku postaju, rekao je za HRT zamjenik načelnika PU osječko-baranjske Darijo Premec.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u utorak je osudio taj incident i izrazio žaljenje.

– U ovom trenutku važno je ne prejudicirati povod, razlog i počinitelja, već omogućiti nadležnim institucijama nesmetano provođenje istrage koja će rasvijetliti sve okolnosti tog kaznenog djela, kako bi počinitelji u najkraćem mogućem roku snosili odgovornost za taj nedopustiv čin, poručio je Radić na svojoj Facebook stranici.

Radić je istaknuo i da je Osijek siguran grad te naglasio da želi dati maksimalnu podršku u osvjetljavanju tog izoliranog slučaja stavljajući na raspolaganje svu gradsku infrastrukturu koja može pomoći u istrazi tog kaznenog djela.

Slučaj je komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Ja sam se čuo s načelnikom PU osječke, u ovom trenutku je očevid u tijeku, što znači da policija izuzima tragove i sve ono što može poslužiti kao dokazni materijal. Kada bude imala nešto više, o tome će obavijestiti javnost, rekao je.

Boto se kratko oglasio na Facebooku.

“Ne pada mi na pamet napustiti grad i klub, ovo mi samo daje dodatni motiv!”, napisao je.