PUCNJAVA U ZAGREBU: Specijalci u Zapruđu svladali muškarca – ranjen je

Policija utvrđuje okolnosti nakon dojave o pucnjavi u Balokovićevoj ulici u novozagrebačkom Zapruđu, potvrdila je Hini Policijska uprava zagrebačka (PUZ), dok se na mjestu događaja nalazi desetak pripadnika specijalne policije.

Dojava o mogućoj pucnjavi policija je zaprimila oko 13,30 te utvrđuju sve okolnosti i provjeravaju navode.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o rafalnoj paljbi iz automatskog oružja, a na mjestu događaja nalaze se policijski specijalci, kao i pripadnici temeljne policije koji osiguravaju prostor.

U policiji nisu mogli potvrdili niti demantirati povezanost dojave o pucnjavi u Zapruđu s intenzivnom potragom za muškarcem koji je u srijedu ujutro u Sesvetama zapalio osobni automobil i hicima iz vatrenog oružja ranio 56-godišnjaka.

Kako neslužbeno doznaje Index, policija je dobila dojavu o pucnjavi u stanu u kojem su bile dvije osobe. Rafalnu paljbu otvorio je, doznajemo, 58-godišnjak. Njegov 45-osmogodišnji prijatelj koji se s njim nalazio u stanu nazvao je policiju i rekao da 58-godišnjak puca po stanu.

Na mjesto događaja brzo su stigli specijalci iz ATJ-a Lučko, probili vrata i nasilno upali u stan. U stanu su zatekli muškarca koji je htio počiniti samoubojstvo, ali su ga specijalci uspjeli svladati. Kako je muškarac bio ranjen, ali je davao znakove života, policajci su pozvali hitnu, te je hitno prebačen u bolnicu i zasad nema informacija o njegovom stanju.