PUCNJAVA U ZAGREBU: Policajac upucan pred zgradom Vlade na Markovom trgu – napadač počinio samoubojstvo

Na Markovu trgu pred zgradom Vlade upucan je policajac. Prema prvim informacijama policajac je upucan nešto iza 8:00.

Izvor: Media servis

” U 8:06 sati zaprimljena je dojava o pucnjavi na Trgu svetog Marka u Zagrebu. Prema prvim utvrđenim informacijama jedan policijski službenik je ozlijeđen i njemu se pruža liječnička pomoć.

Počinitelj je pobjegao s mjesta događaja, a za njim tragaju sve raspoložive policijske snage”, izvijestio je MUP u priopćenju.

Ranjenog policajca oko 8.20 sati Hitna pomoć odvela je u bolnicu. Komunicirao je s liječnicima iz Hitne pomoći, javlja N1.

Prilaze Vladi i Markovu trgu čuvaju policajci u pancirkama. Ministar Tomo Medved rekao je: “Ne mogu vam reći više od onoga što je poznato, sve ćemo utvrditi”. Nije mogao reći kako je policajac. “Čekamo da se uhiti počinitelj, policija ga lovi. Hrvatska je sigurna zemlja”.

Prema najnovijim informacijama policijski službenici su na adresi Jabukovac pronašli osobu koja odgovara opisu počinitelja. Osoba je počinila samoubojstvo.

Utvrđuju se sve okolnosti događaja, potvrdili su iz MUP-a i Vlade RH. Također, premijer Andrej Plenković za vrijeme pucnjave nije bio u zgradi Vlade, na Markov trg stigao je naknadno, potvrdio je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Podsjetimo, otkako je Ivan Vilibor Sinčić izveo performans s lubenicama ispred Banskih dvora, svakodnevno Markovim trgom patrolira nekoliko policijskih službenika.

A premijer je prije mjesec dana tim povodom rekao ministru Davoru Božinoviću:

‘‘Ministre Božinoviću ja Vas molim da MUP napravi jedan plan sigurnosti prostora ispred Vlade jer ovo je moglo biti nešto drugo osim lubenica. Što se tiče demokracije – da, što se tiče sigurnosti ponašat ćemo se kao i sve druge zemlje jer ovoga baš i nema drugdje‘‘.

Komentiraj