PUCA LI LJUBAV: Nakon pada GUP-a munjevitom brzinom nema u petak glasanja u Saboru

Prošlo je jedva 15 minuta kako je u Skupštini grada Zagreba pao Generalni urbanistički plan i odmah je došlo do promjene dnevnog reda u Saboru.

Glasanja, koje je petkom obično u 12, neće biti – skinuto je i odgođeno.

Tajnik Sabora Ivan Bukarica poslao je zastupnicima novi raspored, iz kojeg je znakovito ispalo glasanje koje je prije toga bilo predviđeno za petak.

Naime, ranijim rasporedom rada Sabora bilo je predviđeno, baš kao što je i inače uobičajeno, da se u Saboru o zakonima glasa u petak.

Glasnogovrnica Sabora odgovorila je kako dnevni red nije promijenjen, nego je tek objavljen. Kaže da je uvidom u putne naloge ustanovljeno kako će značajan broj zastupnika biti službeno odsutan tako da ni ovaj petak neće biti glasanja.

Ipak šuška se o tome kako se HDZ pribojava da će, nakon što njihovi zastupnici u Gradskoj skupštini nisu podržali GUP na prijedlog Milana Bandića, puknuti njihova koalicija na nacionalnoj razini.

Naime, zastupnici pod kontrolom Bandića mogli bi uskratiti podršku u Saboru.

Na dnevnom redu bilo je više izvješća o kojima se raspravljalo prošloga tjedna, od HNB-a, Službe za probaciju, Državnog odvjentištva te nekoliko zakona.

Podsjetimo, zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova odbacili gradonačelnikov prijedlog izmjena i dopuna GUP-a, nakon što su prethodno većinom glasova odbacili 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.

Od 49 zastupnika za GUP ih je bilo 18 te 31 protiv.

Komentiraj