PRVI SAJAM SKIJANJA: Čak 70 izlagača iz sedam zemalja u Zagrebu

Izlagači iz Austrije, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Hrvatske predstavit će se na prvom Sajmu skijanja u Family mallu koji će se održati od 1.-2.10.2022. Predstavit će se 70 izlagača.

Organizator sajma je tvrtka PLACE2GO d.o.o., poznata kao dugogodišnji organizator jedinog sajma turizma u Hrvatskoj koji se svake godine održava u Areni Zagreb

“Kako skijališta i svi koji su vezani uz skijanje nemaju priliku nastupiti na našem PLACE2GO sajmu u Areni u ožujku , jer im tada još traje sezona, odlučili smo se organizirati poseban sajam.”  – istaknula je Damjana Domanovac, direktorica sajma.

Na sajmu će se predstaviti skijališta, hoteli, resorti, turističke agencije, skijaške škole, trgovine opremom, te  skijaški brendovi poput Elana, Heada, Rossignola, Salomona, Atomica i drugih. Ono što će mnogima biti zanimljivo je i mogućnost plaćanja na rate što će omogućiti Lean Pay.

Damjana Domanovac

Među izlagačima možemo istaknuti one za koje su hrvatski skijaši sigurno čuli a to su skijališta poput austrijskog Kals Matreia, St. Jakob i.D., Sillian Hochpustertal, Hochzillertal Kaltenbach, Spieljochbahn Fügen, Villacha, Nassfelda, talijanskih Dolomita, slovenskog Pohorja, Rogle, Krvaveca i Kopa, bosanskohercegovačke Jahorine, srpskog Kopaonika i Zlatibora. A hrvatske turističke agencije Ban tours, Palma travel, Best travel, Izazov, Azour tours i druge, mogu zainteresirane skijaše dovesti do željenih zimskih odredišta. Predstavit će se i  hotelske kuće poput VAYA grupe, hotelske grupacije iz Austrije, Naturel Hotels & Resorts, Schultz gruppe, Viceroy hotela Kopaonik, HIT hotela iz Kranjske Gore, Pohorje Village i drugi.

Unutar sajamske dvorane bit će postavljeno pravo indoor skijalište na kojem će svi moći okušati svoje skijaško umijeće.

Škole skijanja i sportski ski klubovi ponudit će svoje zimske programe.

Od gastronomskog dijela domaćini su pripremili sve ono zbog čega skijaši (osim skijanja) vole odlazak u planine: germ knedle, Aperol Spritz i mnoga druga gastro i tekuća iznenađenja na pravom après-skiju. Après-ski je francuski izraz Iz 50_tih godina koji  znači “nakon skijanja”, a najbliži opis bi bio da su to “društvene aktivnosti i zabava nakon dnevnog skijanja”.

Oni koji žele razgledati i Iskušati najnovije modele skija, doći će na svoje jer se na sajmu predstavljaju brendovi poput Elana, Rossignola, Salomonai Atomica s najnovijim modelima.

Na vanjskom dijelu sajma posjetiteljima će se predstaviti nizozemski i hrvatski iznajmljivači kampera jer se i s kamperima možete otići na skijanje.

Posjetitelje očekuju i sajamski popusti i nagrade poput skijaških aranžmana, skijaških karata, opreme i drugo.

Više se  može saznati na https://place2ski.com/  i https://familymall.hr/sajam-skijanja/

Pripremio: Tomislav Radić

Snimke: Marko Čolić, Arhiva PLACE2GO