PRVI HRVATSKI VOJNI BISKUP: Juraj Jezerinac primio odlikovanje za vojno kapelanstvo i dušebrižništvo

juraj jezerinac 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanje Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom monsinjoru Jurju Jezerincu.

Jezerinac je odlikovanje primio za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Hrvatske te uspješan razvoj odnosa hrvatske države i vjerskih zajednica.

“Zahvaljujem i čestitam prvom hrvatskom vojnom biskupu monsinjoru Jezerincu na postignućima i zaslugama za hrvatsko vojno kapelanstvo i dušebrižništvo. Uz iskazanu zahvalu, želim vam puno zdravlja i svako dobro u osobnom životu”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, a prenosi Media servis.

Jezerinac se zahvalio predsjednici te rekao kako se ovo odlikovanje poklapa s njegovim odlaskom iz aktivnog služenja crkvi vojne biskupije i dolaskom vojnog ordinarija monsinjora doktora Jure Bogdana.

“To doživljavam kao točku na i kojom moj život i rad dobivaju značenje javnosti i konačni smisao koji se očituje samo u cjelovitom služenju onima zbog kojih sam od Svetog Oca postavljen i djelovao kao vojni biskup u RH”, rekao je Jezerinac.