PRVI ČOVJEK OSIJEKA PRELOMIO: Kulešević do daljnjega ostaje naš trener!

Ivan Meštrović, predsjednik i suvlasnik NK Osijek, očitovao se glede zasigurno najpotenciranije sportske teme ovih dana u gradu na Dravi, a to je izbor trenera prve momčadi.

Izvjesno je da na klupi, barem do daljnjega, ostaje Ivica Kulešević koji je zaredao s tri pobjede u službenim nastupima Bijelo-plavih.

“Riječ je o čovjeku iza kojega je rad u više klubova, ne samo u našem. Zreo je i staložen sportski djelatnik, također i autoritativan. Ovoga trenutka on je statistički najučinkovitiji trener u službenim utakmicama vjerojatno i u klupskoj povijesti. Istina da je uzorak relativno mali, ali je nepobitan. Omogućio nam je mir u ovom tranzicijskom razdoblju i na tomu sam mu zahvalan, kao i na samom prihvaćanju uloge trenera NK Osijeka kada to nije očekivao, niti mu je to bila prvotna ambicija”, pojasnio je Meštrović za službene stranice Osijeka.

VELIKE AMBICIJE: Predsjednik Osijeka otkrio kako će klub dovesti u vrh HNL-a

Ipak, Meštrović je poručio kako se ne odustaje od ideje i želje da u Osijek, na jednu od najosjetljivijih dužnosti, dođe netko izvan hrvatskih granica…

“I dalje držim da bismo trebali imati prijelazno rješenje i možda bi bilo najbolje da to bude stranac. Pritom nam je važno da je to poznato ime jer time ne samo da NK Osijek ponovno stavljamo na europsku kartu s efektom kojega smo imali eliminacijom velikog PSV-a. Apsolutno sam komforan na mjestu na kojem je Ivica trenutno, no pitanje trenera je i dalje otvoreno. S druge strane nepravedno je prema Kuleševiću izbaciti ga iz sedla i pozicije kojoj je bio potpuno predan, a to je voditelj Škole na kojoj je počeo ubirati plodove. Do kada će biti trener vidjet ćemo i kroz razgovore s njim. Zahvalan sam mu što rješavanju ovoga pitanja ne moramo pristupiti stihijski nego zrelo, odgovorno i možda ne u takvoj žurbi u kojoj bi to inače bilo nametnuto. Imamo tu sreću i privilegiju da u vlastitom trenerskom kadru pronalazimo takvo rješenje i snagu s privremenim trenerom koji postiže nadprosječne rezultate.

Kuloarski su se i na društvenim mrežama spominjala poznata imena, nekad vrhunski nogometaši koji su na početku svojih trenerskih karijera. Meštrović o tomu kaže:

“Veći broj njih smo i kontaktirali i većina ih je pristala biti trenerom NK Osijek. Kada dovodite veliko ime, stranca, relativnog početnika u trenerskoj karijeri, ali nekoga tko je, recimo, u igračkoj karijeri osvojio tri Lige prvaka, neko znanje o nogometu mora imati, pa da ih je osvojio i kao ekonom. No, pritom ulazite u određenu domenu kockanja, prvo s ugledom tog čovjeka, drugo i s rezultatima svoje momčadi jer ne znate kako će se reflektirati taj nagli prijelaz u nekom instant razdoblju. Uslijed toga jako pozorno „važemo“ i među tim velikim imenima koja je dobitna formula da u našem slučaju napravi dodanu vrijednost koju targetiramo. A to je da izvuče rezerve iz igrača koje mi definitivno imamo autoritetom svoga imena, same pojave na terenu ili znanja i iskustva na najsvjetliljim pozornicima nogometa u Europi i svijetu. Pritom ne želim biti brzoplet, odluka će biti moja, a imam komfor, zahvaljujući Kuleševiću, da ne moram brzati s tom odlukom”, zaključio je prvi čovjek NK Osijek.