PRVA DEBATA: Hillary Clinton i Donald Trump o istinama i lažima

Hillary Clinton, Donald Trump 1

Održana je prva TV debata američkih predsjedničkih kandidata. Donald Trump i Hilary Clinton raspravljali su o porezima, nacionalnoj sigurnosti, nuklearnom naoružanju, a dotakli su se i Baracka Obame.

Trump je rekao kako mu je drago da ga je natjerao da pokaže rodni list. Tijekom debate iskrsnula je i afera s e-mailovima, a Clinton je ponovila da je u tom slučaju napravila pogrešku, prenosi Media servis.

Pitala se je li Trumpovo bogatstvo uistinu toliko kao što se misli te podsjetila da ne objavljuje poreznu karticu, te da je zadnje što je poznato da nije platio ništa.

On je uzvratio da ga to “čini pametnim”. Nije platio federalni porez. Nula. Nula za vojnike, veterane, škole i zdravstvo. Ja ću objaviti svoje porezne podatke, unatoč savjetima mojih odvjetnika, čim ona objavi 30.000 emailova koje je izbrisala. Čim to napravi, objavit ću svoj povrat poreza.

Prva predsjednička debata izazvala je golemo zanimanje američke i svjetske javnosti. Izjednačena utrka za Bijelu kuću, te nepredvidljivi sukobi stilova dvoje rivala koji se dobro poznaju stvorili su veliki interes za potencijalno ključnu debatu za izbore koji se održavaju za šest tjedana, 8. studenoga.

Clinton i Trump su se međusobno optužili za prikrivanje istine i pozvali gledatelje da za detalje pogledaju njihove web stranice. Clinton je Trumpa oslovljavala s “Donald”, a on je nju oslovljavao s “tajnica Clinton”.

Prema CNN-ovim anketama, američki birači odlučili su da je pobjednica jučerašnje debate Hillary Clinton.

Od onih koji su pratili debatu, njih 62 posto glasalo je u anketi za Hillary Clinton kao pobjednicu debate, dok ih je samo 27 posto izjavilo da je Trump bio bolji i uvjerljiviji.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!