PROVOKATOR ŠEŠELJ: Doživotni zatvor za sve koji kažu da je u Srebrenici bio genocid

Predsjednik Srpske radikalne stranke i haški osuđenik Vojislav Šešelj poručio je da ideologija radikala ostaje nepromijenjena, zanijekao je da je počinio zločin protjerivanjem hrtkovačkih Hrvata.

Izvor: Media servis

Zatražio je i da se ubuduće u Srbiji uvede kazneno djelo doživotnog zatvora za sve koji zločin u Srebrenici budu nazivali genocidom.

“Jesmo li htjeli zataškati zločin u Srebrenici? Nismo. Ali ne damo ni da se preuveličava i da se naziva genocidom. Streljani su samo ratni zarobljenici. Nijedna žena, ni jedno dijete nije streljano”, poručio je Šešelj.

Šešelj je na 10. Otadžbinskom kongresu SRS, koji se održava u srijemskom selu Hrtkovci, rekao da su mnogi tražili zabranu tog skupa tvrdeći da su iz tog mjesta Hrvati deportirani početkom 1990-ih.

Šešelj je nijekao da je nad hrvatskim stanovništvom počinjen zločin tvrdeći da ni haški sud to nije nazvao ratnim zločinom. On je rekao da se u Hrtkovcima danas živi mirno, da su mještani tog sela “Srbi pravoslavci i Srbi katolici, a ima i onih koji se izjašnjavaju kao Hrvati”.

Ilustrirajući miran suživot u Hrtkovcima Šešelj je ustvrdio da su “čak i neki Hrvati došli pomoći da se podigne šator” pod kojim su danas okupilo više od 400 delegata SRS-a iz cijele Srbije.