PROVODI SE ISTRAGA: Što je radio helikopter nad Poljudom tijekom susreta Hajduk – Osijek?!

Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je u ponedjeljak da istražno povjerenstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) istražuje prelet helikoptera iznad Poljuda u nedjelju tijekom nogometne utakmice između Hajduka i Osijeka.

“HRZ je osnovao istražno povjerenstvo radi utvrđivanja činjeničnog stanja vezanog uz prelet helikoptera te je u tijeku istraga kojom će se utvrditi je li prilikom tog leta narušen Pravilnik o letenju i je li let mogao dovesti do eventualne ugroze sigurnosti civila”, navelo je Ministarstvo u odgovoru medijima.

Riječ je o helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171 SH koji se nalazio na zadaći hitnog zračnog medicinskog prijevoza na ruti Vis-Split i koji je sletio na helidrom vojarne ‘Admiral flote Sveto Letica- Barba’, u Lori s obzirom na to da je helidrom KBC Firule zatvoren zbog radova, navodi HRT.

Helikopter u niskom preletu iznenadio je na poluvremenu sve na Poljudu, a pojedini su mediji naveli kako se pretpostavlja da je pilot na taj način pozdravio igrače Hajduka i dao im podršku.