PROTIVNO ODLUCI VLADE: U Zagrebu nema nastave u školama

Vlada je odlučila da danas počinje nastava u školama za djecu nižih razreda, ali zagrebački Ured za obrazovanje donio je odluku da se nastava u zagrebačkim školama neće izvoditi.

Gradski je ured objasnio da će se u zagrebačkim školama djeca samo čuvati, a nastave neće biti. Nastavu će pratiti online.

“Zaštita prava na dostupnost obrazovanja svima, pod jednakim uvjetima, kao i zaštita drugih dječjih prava i interesa, no prije svega, njihova zdravlja i sigurnosti, prioriteti su Grada Zagreba. Stoga je jedino logično da zagrebački učitelji nastave s nastavom na daljinu za sve učenike iz svog razrednog odjela, pa i za one koji će od 11. svibnja biti zbrinuti u školama”, stoji u odgovoru koji potpisuje pročelnik Ureda Ivica Lovrić.

Objašnjavaju da su naputak donijeli na sastanku ravnatelja osnovnih škola i predstavnika Gradskog ureda za obrazovanje 7. svibnja.

Stigla je i reakcija Ministarstva znanosti i obrazovanja.

”Gradski ured nema takve ovlasti, tako da smatramo odluku potpuno neprihvatljivom. Odluka Vlade je jasna, učenici se vraćaju na nastavu”, odgovorili su za DNEVNIK.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.