PROSVJEDI PROTIV POTVRDA I MJERA: U Luksemburgu vodenim topovima na građane

Gotovo 50 tisuća prosvjednika okupilo se u središtu Beča kako bi se usprotivili obveznom cijepljenju protiv covida-19 i izolaciji onih koji se ne žele cijepiti.

Izvor: Media servis

“Ovo je sramota za našu zemlju”, “Nisam ni neonacist ni huligan, borim se za slobodu i protiv cjepiva”, “Ne cijepnom fašizmu”, pisalo je na transparentima koje su nosili sudionici prosvjeda. Inače, zakon o obveznom cijepljenju primjenjivat će se od veljače 2022. i vrijedit će za sve austrijske stanovnike starije od 14 godina.

Izuzeti će biti oni koji se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga.

Više stotina ljudi prosvjedovalo je u Luksemburgu protiv mjera suzbijanja covida-19, a policija je upotrijebila vodeni top i uhićeno je desetak sudionika, izvijestio je novinar agencije France Pressea.

Restriktivne mjere su nedavno pooštrene u Luksemburgu, pa je tako obvezna covid propusnica u sektoru zabave, a ne više samo negativan test. Usto, potvrda o cijepljenju ili negativan test ne stariji od 48 sati tražit će se na radnom mjestu od 15. siječnja.

U subotu je u Zagrebu održan još jedan prosvjed protivnika uvođenja Covid potvrda. Na Trgu Francuske Republike okupilo se njih 70-ak.

“Jedno jedino dijete od vašeg cjepiva ako se razboli, ako dobije nekakve nuspojave, i ne daj Bože neke smrtne posljedice, platit ćete glavom za to, ja vam kažem! Sram vas može biti, djecu koja nemaju roditelje oni bi cijepili na silu”, rekao je jedan prosvjednik.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!