PROSVJED ZBOG COVID POTVRDA: Ministar Beroš pred KBC Zagreb dočekab zvižducima

Od danas je su u zrvatsvenom sustavu i socijali obavezne COVID potvrde, odnosno potvrda da ste cijepljeni, preboljeli koronavirus ili da ste testirani.

Izvor: Media servis

Dok su se neki pod tim priiskom odlučili cijepiti, ima i onih koji pred zdravstvenim ustanovama prosvjeduju. Tako su ministra zsrvatsva Vilija Beroša pred zagrebačkim Rebrom dočekali prosvjednici. Okupili su se djelatnici koji potvrdu nemaju, a ne žele se ni testirati. Među prosvjednicima su i neki koji nisu djelatnici bolnice. Pozvana je i policija. Ministar Beroš ipak je uspio dati izjavu medijima.

‘‘Ona nije optimalna, jer u ovom trenutku nema apsolutne sigurnosti. No moj je zadatak napraviti ono šo je optimalno u ovom trenutku, ponuditi onu sigurnost koja je u ovom trenutku moguća‘‘.

Izjavu je dao i ravnatelj KBC-a Zagreb Ivan Čorušić.

“U ovom trenutku jedini oblik zaštite bolesnika unutar zdravstvenog sustava jest ova mjera‘‘.

Neće biti otkaza, rekao je Beroš te dodao.

“Nema nagovaranja nikoga na cijepljenje i zato smo omogućili testianje. tri su uvjeta, preboljenje, cijepljenje ili testiranje dva puta tjedno. Struka je to iznjedrila‘‘.

Jedna od liječnica koja se ne želi cijepiti opravdava svoje pravo na izbor i ravnopravnost kao što jednakost traže muškarci i žene.

“Ti koji su cijepljeni dobili su COVID. Oni koji usu preboljeli koronavirus imaju svoja antitijela i vi kad na to dobijete cjepivo, to je katastrofa. Brinemo se mi o vašem zdravlju, a stvar je u tome što se vrši pritisak. Stalno neki pritisak, vi morate ovo, vi morate ono….Mi ne moramo ništa. Mi vas ionako štitimo‘‘, rekla je jedna od liječnica.

 

Komentiraj