PROSVJED U SPLITU: Stop Marakeškom sporazumu – Plenkoviću, uzurpirali ste vlast

Podijelite članak

split, prosvjed, marakeški sporazum

“Stop Marakeškom sporazumu” bio je naziv za hod u Splitu duž Marmontove ulice i Rive, čime su neki Splićani prosvjedovali protiv dokumenta iz Marakeša.

“Odbacimo Marakeški sporazum-protiv ideologije globalizma”, “Ne nasilnoj islamizaciji Hrvatske”, “Marakeš i Istanbulska ili novi totalitarizam”, samo su neki od transparenata kojima se pozivalo Vladu da odbaci Marakeški sporazum.

“Pozvali smo na prosvjedni hod sve političke stranke, a odazvali su se predstavnici Živog zida i Hrasta”, rekao je Tonći Ćukušić jedan od ljudi iz organizacijskog odbora.

Lovre Meštrović, inicijator prosvjednog hoda govorio je na Rivi i među ostalim rekao: “Želimo poručiti ovoj Vladi, koja po svom izaslaniku sutra u marokanskom gradu Marakešu, želi potpisati ili usvojiti Marakeški sporazum, da mi nećemo priznati, ni potpis niti to usvajanje, pa će tako taj podvaljeni globalistički dokument za nas biti bezvrijedan, a može se reći, ovim činom i za hrvatsku naciju…”

Nije imao lijepe riječi niti za premijera Andreja Plenkovića, kojem je poručio: “Vi, predsjedniče Vlade, Andrej Plenkoviću, Vi ste uzurpirali vlast. Predstavljate nenarodnu vlast, makar u njoj ima čestitih ljudi, najviše zahvaljujući svom osobnom služenju gospodarima iz Bruxellesa, kao i pogodnoj ideologiji globalizma koju nesmiljeno provodite u Hrvatskoj. Vi ste, dakle, kao namjesnik Bruxellesa i globalista ovdje u Hrvatskoj, kažem Vam još jednom, uzurpirali vlast, te nemate nikakav legitimitet potpisivati Marakeš, jer niste nikog pitali za to. A i da ste pitali, zar misliti da bi ovaj narod potpisao vlastito uništenje?”

Prosvjed je organizirala grupa građana iz Splita u suorganizaciji s inicijativom Hrvatski bedem.

 

Komentiraj