PROSVJED PROTIV “KLEČAVACA”: Na Jelačićevom trgu bit će 4 skupine – policija će sve snimati

Muškarci u nekoliko gradova u Hrvatskoj do sada su klečali i molili krunicu i to u ime ženske čednosti, pa su izazvali revolt žena, ali i onih koji ne misle kao oni pa su u nekoliko navrata organizirani i protuprosvjedi.

Nakon što je zagrebačka je policija nerijetko razdvajala dvije skupine, sada kažu da će okupljanje ovog mjeseca i snimati jer ove subote, 3. lipnja najavljena su četiri okupljanja. Tako će se od 8 do 10 sati u Bakačevoj ulici održati javno okupljanje pod nazivom „Za slobodu žena“.

Istog dana od 8.30 do 10 sati na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se javna okupljanja pod nazivom „Ustani za slobodu“, „Poticanje muškaraca na molitvu krunice“, „Tiha misa“ i „Zagreb-sigurno mjesto za žene“.

U sklopu osiguranja zagrebačka će policija audio-vizualno snimati navedena javna okupljanja na mjestu okupljanja i prilaznim pravcima, govore.

Što se tiče samih okupljanja, organizatori okupljanja na zagrebačkom trgu Ustani za slobodu kažu da je riječ o protuprosvjedu moliteljima inicijative Vitezovi bezgrešnog srca Marijina.

“Mirnim prosvjedom želimo poručiti da nam nitko ne može nametnuti svoje zastarjele stavove i narediti kako da živimo. Borimo se za sekularnu državu, prava žena i LGBTQIA+ populacije, siguran i dostupan pobačaj te pravo svake osobe da sama odlučuje o svome životu”, dodaju, piše Danas.hr.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!