PROSVJED PROTIV GUP-A: HDZ trenutno igra političke igre s Bandićem

Ispred zgrade zagrebačke Gradske skupštine održava se prosvjed zbog izmjena Generalnog urbanističkog plana koje su na dnevnom redu sjednice.

Stotine aktivista koje su protiv prenamjene zemljišta na sadašnjem Hipodromu za tzv. zagrebački Manhattan poslale su jasnu poruku gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovom koalicijskom partneru HDZ-u. Iva

Marčetić iz udruge Pravo na grad: “Okupili smo se opet ovdje ispred Skupštine Grada Zagreba s obzirom na to da je na dnevnom redu GUP. U subotu smo s 21 tisućom ljudi na Trgu bana Jelačića pokazali da Zagreb ne pristaje na GUP, a sada smo još jednom došli zastupnicima pokazati da smo tu i da bi trebali slušati potrebe građana ovog grada, a ne igrati političke igre. HDZ trenutno igra političke igre s Bandićem, a mi na to ne pristajemo. Ovaj grad nije taoc njihovog političkog teatra.”

U tijeku je sjednica Skupštine, a evo što je po dolasku Bandić izjavio o HDZ-ovim amandmanima na GUP.

“Svaki amandman ćemo prihvatiti koji je sukladno predložen proceduri po svim zakonskim propisima koji aktivira određenu građevinsku plohu sukladno propisima o radu. Da se digne dizalica otvori investicija i zaposli radni čovjek. To je ono takozvano pogodovanje investitorima.”

Izjavu je uoči sjednice dao i oporbeni, SDP-ovac Gordan Maras koji traži da se na dnevni red uvede i referendum o GUP-u.

“Vidjet ćemo kako će skupštinari to prokomentirati, ne očekujemo od HDZ-a podršku, ali neka građani vide da, tko je da oni odlučuju, a tko je da sitni interesi – odnosno ne sitni nego veliki interesi kumova i određenih lobija imaju od GUP-a koristi. S te strane ja mislim da je građanima sve jasno da je dosta ove politike da što prije se toga riješimo to bolje.”

Komentiraj